First steps in Digital Transformation | Sostenia
Blogul S

First steps in Digital Transformation

8 etape de care să ții cont
Succesul transformării digitale a unei companii nu se bazează exclusiv pe tehnologie, așa cum cred adesea majoritatea persoanelor implicate. În realitate, este un proces complex care se încheie cu tehnologia, dar începe cu oamenii și este despre oameni.
Pregătirea amănunțită pe care o facem, consultanții Sostenia, înainte de orice proiect împreună cu clientul, asigură șanse maxime de succes.


Cum știm dacă Transformarea Digitală a fost un succes?

Este similar cu orice proces de învățare: la început, totul se întâmplă conștient, cu un consum mai mare de energie și o eficiență mai scăzută. Cu toate acestea, pe măsură ce întreaga echipă îmbrățișează transformarea digitală, abilitățile vor deveni aproape inconștiente și vor fi realizate cu ușurință. Noua tehnologie va deveni un aliat, iar atât angajații, cât și clienții vor beneficia de avantajele pe care le aduce.

Atunci știm că Transformarea Digitală s-a produs cu adevărat.

Dacă doriți să începeți transformarea digitală în compania dvs. și nu știți cum să începeți, iată câteva aspecte importante pe care le luăm în considerare în fiecare proiect la Sostenia și care au rezultate remarcabile.

1.  Începe cu ”De ce?”

Așa cum spune autorul Simon Sinek, trebuie să începeți cu DE CE și să clarificați "DE CE are nevoie compania mea de transformare digitală?".

Căutați răspunsurile împreună cu echipa dvs., astfel încât împreună să realizați motivele reale pentru schimbare și de ce este necesar să o faceți.

Toate companiile încep cu DE CE, dar doar cele cu adevărat bune urmează aceasta de-a lungul anilor.

Simon Sinek

Aveți în față o călătorie provocatoare și este important să aveți întotdeauna în minte scopul pentru care ați decis să începeți.

2. Inspiră-ți echipa

În realitate, transformarea digitală implică și o transformare culturală la nivelul echipei, iar motorul schimbării este reprezentat de manager.

Atunci când el reprezintă imaginea vie a inovației, a optimizării proceselor de lucru, când răsplătește soluțiile creative în locul muncii repetitive, managerul îi inspiră pe toți cei din jurul său și devine un vector al schimbării.

Ba chiar mai mult, el este un lider pe care ceilalți îl vor urma și în care vor crede.

Cu ajutorul său, adoptarea noilor tehnologii devine o chestiune naturală, deoarece reușește să o integreze în mod natural în mentalitatea și cultura companiei.


3. Analizează procesele companiei până la cel mai mic detaliu

De multe ori, aici intervenim noi, consultanții Sostenia, pentru a vă susține prin maparea proceselor. Avem peste 17 ani de experiență în analiza afacerilor și am dezvoltat propriile noastre metode bazate pe cele mai avansate tehnici din domeniu.

Harta proceselor de afaceri este un pas esențial, deoarece putem să trasăm clar procesele așa cum SUNT și să propunem o versiune îmbunătățită a modului în care VOR FI.

Din această analiză vor rezulta toate beneficiile pe care compania le va obține la sfârșit, în urma transformării digitale și a planului de acțiune.


Descoperă mai multe despre BPM (Business Process Mapping)!

4. Descoperă Gradul Indicelui de Digitalizare (GDI) al companiei tale

Evaluarea Gradului de Digitalizare rezultă într-un indicator procentual care este important în procesul de creștere a nivelului de performanță al unei companii.

Calculăm acest indice atât la nivel de departament cât și la nivelul companiei, iar cu ajutorul său putem oferi un punct de plecare realist pentru procesul de digitalizare care urmează.

Situația curentă a gradului de digitalizare ne permite să determinăm măsurile cele mai potrivite pentru îmbunătățirea proceselor și să le prioritizăm în mod eficient. În același timp, beneficiile obținute pot fi estimate mai clar.

Menținând metodologia și evaluarea periodică, putem verifica progresul la nivelul întregii companii, dar și la nivelul principalelor departamente.

Obiective clare

Leadership


Analiza Proceselor

Gradul de Digitalizare

5. Oferă atenția necesară procesului de Project Management

O intenție fără un plan bine definit va rămâne doar o intenție. Prin urmare, nu este suficient să doriți transformarea digitală a companiei dvs., fiecare etapă a acestui proces trebuie planificată în detaliu.

Cu o echipă experimentată de manageri de proiect, succesul proiectului este aproape garantat cu Sostenia. Putem prelua responsabilitățile de gestionare a proiectului, astfel încât să finalizăm proiectul conform planificării, cu resursele alocate și cu garanția livrabilelor așa cum au fost stabilite.

6. Implementează soluția software de care compania ta are nevoie

Oferta de soluții software de pe piață este extrem de generoasă în acest moment, dar în realitate doar câteva dintre ele sunt potrivite pentru nevoile afacerii dvs.

Care sunt costurile alegerii unei aplicații greșite? 

Dacă luați în considerare timpul investit în implementarea software-ului, pregătirea echipei și adoptarea acestuia, plus costurile asociate pentru licențiere, găzduirea serverelor, implementare, servicii de întreținere și, în cele din urmă, o echipă demoralizată din cauza acestui eșec, pierderile sunt semnificative. Și veștile proaste sunt că va trebui să începeți din nou cu alte investiții.

Puteți evita toate aceste risipe uriașe de bani, timp și energie alegând un partener IT experimentat.

Sostenia are în portofoliu o suită largă de aplicații software existente pe piața soluțiilor de digitalizare. Experiența noastră constă în alegerea celor mai potrivite pentru afacerea specifică a clientului nostru și, mai presus de toate, pentru planul său de dezvoltare pe termen lung.


Project Management

The right solutions


Customization

Control

7. Nimic nu se compară cu un costum la comandă

Analizăm, mapăm procesele în detaliu și în cele din urmă luăm decizia optimă de digitalizare pentru afacerea dvs. Dacă fluxul operațional o cere, cea mai potrivită soluție poate fi dezvoltarea unui soft customizat, dedicat afacerii dvs.

Avem capacitatea să propunem, să planificăm și să creăm o aplicație IT pe cele mai potrivite medii de programare, să pregătim și să asigurăm adoptarea acesteia de către echipa clientului și să atingem obiectivul propus.

8. Elimină pierderile. Optimizează. Automatizează

Unul dintre avantajele pe care le oferă transformarea digitală este că furnizează instrumente de măsurare care vor ajuta la scalarea afacerii.

În orice moment, veți putea să aveți o imagine clară asupra proceselor, astfel încât să le puteți optimiza pe măsură ce evoluează, să le automatizați și, în consecință, să eliminați pierderile.

Vrei să faci primii pași în Transformare Digitală?

Consultanții Sostenia sunt aici pentru tine, cu informații de valoare și experiență profesională!



Share this post
Archive
Blogul S
Gartner's Technology Forecast for 2024
Cookie settings