Primii pași în transformarea digitală | Sostenia
Blogul S
Primii pași în transformarea digitală
8 etape de care să ții cont
Succesul transformării digitale a unei companii nu se rezumă doar la tehnologie, așa cum cei implicați cred de cele mai multe ori. În realitate, este un proces complex care se încheie cu tehnologia, dar începe cu oamenii și este despre oameni.
Pregătirea minuțioasă pe care noi, consultanții Sostenia, o facem înainte de orice proiect alături de client, asigură șanse maxime de reușită.


Cum știm că transformarea digitală a avut loc cu succes?

Este la fel ca în orice proces de învățare: la început totul are loc conștient, cu un consum mai mare de energie și randament scăzut. Dar, pe măsură ce întreaga echipă adoptă transformarea digitală, competențele vor deveni aproape inconștiente și vor fi executate cu ușurință. Tehnologia nouă va fi un aliat și, atât angajații cât și clienții, se vor bucura de beneficiile pe care aceasta le aduce.

Atunci știm că transformarea digitală a avut loc cu adevărat.

Dacă îți dorești să dai startul transformării digitale în compania ta și nu știi cum să începi, iată câteva aspect importante de care noi, la Sostenia, ținem cont în fiecare proiect și avem rezultate remarcabile.

1.      Începe cu ”De Ce?”

Așa cum spune autorul Simon Sinek, trebuie să începi cu DE CE și să îți clarifici ”DE CE compania mea are nevoie de transformare digitală?”.

Caută răspunsurile alături de echipa ta, ca împreună să conștientizați adevăratele motive pentru schimbare și de ce este necesar să faceți asta.

Toate companiile încep cu DE CE, dar numai cele cu adevărat bune urmăresc asta an după an.

Simon Sinek

Vă așteaptă o călătorie provocatoare și este important să aveți mereu în față scopul pentru care v-ați hotărât să începeți.

2.      Fii o sursă de inspirație pentru echipa ta

În realitate, transformarea digitală implică și o transformare culturală la nivel de echipă, iar motorul schimbării este reprezentat de manager.

Atunci când el este imaginea vie a inovației, a eficientizării proceselor de lucru, atunci când premiază soluțiile creative în locul muncii repetitive executate impecabil, managerul îi inspiră pe toți din jurul lui și devine un vector pentru schimbare.

Mai bine zis, este un lider pe care ceilalți îl vor urma și în care vor crede.

Cu ajutorul lui, adoptarea noilor tehnologii devine un lucru firesc deoarece reușește să includă asta natural în mentalitatea și cultura companiei.


3.      Analizează procesele companiei până la cel mai mic detaliu

De cele mai multe ori, aici intervenim noi, consultanții Sostenia, pentru a vă sprijini cu maparea proceselor. Avem o experiență de 15 ani în analiză de business și am dezvoltat propriile metode bazate pe cele mai avansate tehnici din domeniu.

Maparea Proceselor de Business este o etapă esențială deoarece acum putem trasa clar procesele, așa cum SUNT, și propunem varianta îmbunătățită pentru cum vor FI.

Din această analiză vor reieși toate beneficiile pe care compania le va obține la final, în urma transformării digitale și a planului de acțiune.

Află mai multe despre Maparea Proceselor de Business.

4.      Află care este Gradul de Digitalizare al companiei tale în prezent

Evaluarea Gradului de Digitalizare are ca rezultat un indicator procentual care este important în procesul de creștere a nivelului de performanță al unei companii.

Calculăm acest indice atât la nivel de department cât și de companie și cu ajutorul lui putem oferi un punct de plecare realist pentru procesul de digitalizare care urmează.

Situația actuală a gradului de digitalizare ne permite să stabilim cele mai potrivite măsuri pentru îmbunătățirea proceselor și să le prioritizăm eficient. Totodată, pot fi estimate cu mai mare claritate beneficiile obținute.

Păstrând metodologia și evaluarea periodică putem verifica progresul la nivelul întregii companii, dar și la principalele departamente.

Scop clar

Leadership


Analiza proceselor

Gradul de Digitalizare

5.      Acordă importanță etapelor de Project Management

O intenție fără un plan bine definit, va rămâne o simplă intenție. De aceea, nu este de ajuns să vă doriți transformarea digitală a companiei, fiecare etapă a acestui proces trebuie planificată în detaliu.

Cu o echipă experimentată de manageri de proiect, succesul proiectului este aproape garantat cu Sostenia. Putem prelua responsabilitățile de project management astfel încât să finalizăm proiectul proiectului la data stabilită, cu resursele alocate și cu garanția livrabilelor, așa cum au fost stabilite.

6.      Implementează soluțiile software de care afacerea ta are nevoie

Oferta de soluții software din piață este extrem de generoasă la momentul actual, dar, în realitate, doar câteva dintre acestea sunt potrivite pentru nevoile afacerii dvs.

Ce costuri implică alegerea greșită a unei aplicații?

Dacă veți lua în considerare timpul investit în implementarea softului, training-ul echipei și adopție, plus costurile aferente pentru achiziția licențelor, găzduire pe server, implementare, servicii de mentenanță, iar la final o echipă demoralizată din cauza acestui eșec, pierderile sunt semnificative. Și vestea proastă este că va trebui să o luați de la capăt, cu alte investiții.

Puteți evita toate aceste pierderi enorme de bani, timp și energie alegând un partener cu experiență în domeniul IT.

Sostenia reprezentă o suită largă de aplicații software existente pe piața soluțiilor de digitalizare. Expertiza noastră este să le alegem pe cele mai potrivite pentru specificul de business al clientului nostru și, mai ales, pentru planul său de dezvoltare pe termen lung.

Project Management

Soluțiile potrivite


Customizare

Control

7.      Nimic nu se compară cu un costum la comandă

Analizăm, mapăm procesele în detaliu și la final luăm decizia optima de digitalizare pentru business-ul tău. Dacă fluxul operational o impune, soluția cea mai potrivită poate fi dezvoltarea unei soluții dedicate, customizate în totalitate.

Avem posibilitatea de a propune, planifica și crea o aplicație IT pe cele mai potrivite medii de programare, de a instrui și asigura adoptarea acesteia de către echipa clientului și de a atinge obiectivul propus.

8.      Elimină pierderile. Optimizează. Automatizează

Unul dintre avantajele pe care le oferă transformarea digitală este acela că pune la dispoziție instrumente de măsurare, care vor ajuta la scalarea business-ului. 

În permanență, veți putea avea o imagine clară a proceselor astfel încât să le puteți optimiza odată cu evoluția lor, automatiza și, în consecință, să eliminați pierderile.

Vreți să faceți primii pași în transformare digitală?

Consultanții Sostenia vă stau la dispoziție cu informații și soluții! Haideți să ne cunoaștem!

PartajeazăBlogul S
Primul articol scris de ChatGPT pentru blogul Sostenia
Beneficii SAP S/4HANA