RPA - dezvoltare ROBOTI SOFTWARE

AUTOMATIZEAZĂ CU 

ROBOȚI SOFTWARE

A

u


TOT CE POATE FACE 

UN SCRIPT, UN ALGORITM SAU  UN ROBOT SOFTWARE 

NU MAI TREBUIE FĂCUT DE OAMENI 

RPA

un cost mic pentru companie,

 un pas mare pentru productivitate

ROBOȚII SOFTWARE

Efectuează operațiunile repetitive și lipsite de valoare adăugată mare, mai repede și mai precis decât o poate face un om.

RPA este o dezvoltare software

care imită activitatea pe care un om o desfășoară în scopul îndeplinirii unei sarcini în cadrul unui proces, realizând 24/24 și 7/7 aceste sarcini, fără erori.

RPA emulează acțiunile umane

asa cum spune si definitia, principalul rol al RPA este de a imita acțiunile utilizatorului uman. Un robot software poate fi programat în așa fel încât să replice identic comportamentul utilizatorului (interacțiune cu aplicații, extragere și prelucrare de date, completare de câmpuri etc.), utilizând interfețele uzuale.

RPA ia decizii(?)

roboții software actionează urmând seturi de reguli bine definite și sunt utilizați pentru automatizarea proceselor repetitive, nu a celor creative. Daca în proces sunt decizii bazate pe reguli, criterii sau algoritmi, atunci aceste pot fi luate și de roboți.

5,000/ zile-om economisite anual în proiectele de automatizare implementate de Sostenia

Află de la experții noștri în automatizare ce economie de timp și de resurse poți avea 

cu Roboții Software UiPath.

Cele mai recente proiecte


Înregistrare facturi

În cel mai recent proiect de implementare RPA, am reușit să preluăm înregistrarea automată pentru 7.500 facturi de marfă anual (economie de 46 zile/om anual) și 1.200 facturi de servicii (economie de 22 zile/om anual).

AFLĂ MAI MULT

Înregistrare livrări de intrare (N.I.R.)

Am preluat provocarea din partea clientului să automatizăm procesul de recepție a livrărilor din partea furnizorilor. Robotul noastru RPA a reușit să creeeze automat peste 7.500 de livrări de intrare, economisind astfel 103 zile/om pe an.

AFLĂ MAI MULT

Înregistrare sesizări de service

Doi operatori ai clientului nostru se ocupă zilnic de înregistrarea de sesizări pentru intervenții de service și de înregistrarea deconturilor din partea operatorilor de service. Robotul nostru RPA a preluat 90% din activitatea acestor operatori.

AFLĂ MAI MULT

Se spune că o călătorie începe cu primul pas. Este la fel și în cazul călătoriei pentru transformarea digitală a business-ului dvs. 

În situatia în care RPA este soluția pentru automatizarea unui proces, primul pas este să-l analizăm din perspectiva gradului posibil de automatizare.

Cu ajutorul consultanților Sostenia, veți obține o analiză AS IS a procesului și o propunere pentru TO BE. De asemenea, obțineți o fundamentare a investiției din perspectiva recuperării investiției (R.O.I.) și un calcul al timpului în care va fi recuperată din beneficiul generat.

Analizăm procesul

Totul devine transparent, atât procesul actual cât și viitorul proces după automatizare.

Consolidăm investiția

Avem o metodă simplă și exactă prin care determinăm eficiența viitoarei investiții într-un RPA.

Configurăm robotul

Configurăm robotul conform specificației, testăm și pregătim lansarea în producție.

Training și GO LIVE

Pregătim angajații să folosească robotul și acordăm suport după lansarea în productiv.

Costul de realizare a unui robot software, care să execute procesele repetitive în locul angajaților depinde de nivelul de complexitate a procesului preluat. 

Complexitatea este dată de numărul de pași sau de etape pe care robotul trebuie să le execute. Pentru fiecare proiect se face o analiză de proces și se evaluează gradul posibil de automatizare și efortul de configurare. Acest efort este cel care spune la final care este costul de realizare.

Pentru că este o întrebare adresată foarte des, prezentăm aici câteva repere informative legate de costul la care poate să ajunga o dezvoltare de robot software.

SIMPLU

5.000 .00

Euro
 • Roboți ce accesează o singură aplicație
 • Până la 10 pași de proces
 • Fără OCR - Optical Character Recognition
 • Fără algoritmi decizionali

MEDIU

10.000 .00

EURO
 • Roboți ce accesează 2 sau 3 aplicații 
 • Între 10 și 30 pași de proces
 • Cu OCR de documente PDF simple            
 • Cu algoritmi decizionali simpli

COMPLEX

15.000 .00

EURO

 • Roboți ce accesează mai mult de 3 aplicații
 • Peste 30 de pași de proces
 • Cu OCR de documente PDF complexe
 • Cu algoritmi decizionali complecși

În cazul Sostenia, când preluăm spre analiză și soluționare un proces pentru automatizare prin RPA, după maparea procesului și identificarea gradului posibil de automatizare, se face o evaluare exactă a efortului necesar pentru implementare. 

În urma unor astfel de analize, am fost în situația în care am realizat zeci de roboți software cu costuri între 2.500 Euro și 12.500 Euro.

Mai important decât costul este modul de fundamentare a investiției, iar prin metodologia Sostenia facem această fundamentare din perspectiva întoarcerii investiției (R.O.I.) și a perioadei de timp în care investiția este acoperită de beneficiul generat. 

Considerăm că o perioadă de 6 luni pentru recupetarea investitiei este o țintă acceptabilă pentru proiectele noastre.

Poveștile grozave sunt pentru toată lumea, chiar și atunci când sunt scrise doar pentru o singură persoană. Ne onorează că am putut livra soluții de îmbunătățire a proceselor de business prin automatizări cu roboți software (RPA) la clienții noștri: