What is SAP S/4HANA and how it can help you grow your business | Sostenia
Blogul S

What is SAP S/4HANA and how it can help you grow your business

SAP este cel mai mare furnizor de sisteme software enterprise din lume, cu un portofoliu de clienți care gestionează 87% din tranzacțiile comerciale globale, evaluate la 46 trilioane de dolari. Mai mult decât atât, soluțiile SAP sunt cunoscute pentru complexitatea lor, astfel că nu este surprinzător că pot crea confuzie printre cei care nu sunt familiarizați cu ele.
În acest articol, ne propunem să detaliem ce înseamnă SAP S/4HANA și cum vă poate ajuta în digitalizarea afacerii dvs.


1. Ce este SAP S/4HANA?

SAP S/4HAN reprezintă cel mai complex sistem de software de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) din suita SAP, care integrează complet procesele unei companii. A fost lansat în martie 2015 și este succesorul soluției SAP ERP 6.0 EHP 8.

Abrevierea SAP S/4HANA într-adevăr semnifică SAP Business Suite 4 SAP HANA. Litera "S" în numele produsului înseamnă "Single", indicând natura simplificată și integrată a suitei. "4" reprezintă a patra generație de ERP, iar "HANA" se referă la baza de date HANA pe care produsul este construit.

Soluția se adresează atât companiilor mici, cât și corporațiilor, ajutându-le să-și planifice și să-și controleze resursele printr-un singur sistem software. Indiferent de industria în care activează, SAP S/4HANA este o soluție care poate optimiza cu succes procesele unei companii.


2. LOB - Linii de Buisiness pentru SAP S/4HANA

S/4HANA Finance oferă capacitatea de a coordona toate aspectele financiare ale unei afaceri, inclusiv contabilitatea financiară, controlul financiar, trezoreria și gestionarea riscurilor, planificarea financiară, închiderea financiară și consolidarea.

S/4HANA Logistics este o colecție de module de Linie de Afaceri (LOB) concentrate pe gestionarea relațiilor cu furnizorii și procesele de gestionare a lanțului de aprovizionare. Include următoarele module:

S/4HANA Sourcing and Placement

S/4HANA Manufacturing

S/4HANA Supply Chain

S/4HANA Asset Management

  • S/4HANA Sourcing and Placement include procesele pentru achiziționarea și obținerea materiilor prime pentru a îndeplini comenzile de producție, inclusiv achiziții extinse, achiziții operaționale și gestionarea furnizorilor și contractelor.
  • S/4HANA Manufacturing controlează procesele necesare pentru fabricarea produselor, inclusiv operațiile de producție, planificarea și programarea, precum și gestionarea calității.
  • S/4HANA Supply Chain se concentrează pe planificarea afacerii și procesele logistice de la preproducție la distribuție către clienții finali. Include funcționalități precum planificarea producției, urmărirea loturilor, gestionarea depozitului, gestionarea stocurilor și gestionarea transportului.
  • S/4HANA Asset Management optimizează procesele legate de activele fixe ale unei companii, inclusiv utilaje, fabrici, depozite și alte clădiri. Cuprinde activități precum întreținerea facilităților și monitorizarea mediului, sănătății și securității (EHS).

S/4HANA Sales digitalizează procesele necesare pentru îndeplinirea comenzilor, inclusiv prețuri, oferte, verificări, comenzi de reparații, cerințe individuale, autorizații de returnare, solicitări de note de credit și debit, pregătire și ambalare, facturare și recunoașterea veniturilor.

S/4HANA R&D and Engineering se concentrează pe ciclul de viață al produsului, inclusiv definiția structurii produsului și a listei de materiale, costurile produsului, gestionarea proiectelor și portofoliului, gestionarea inovației, gestionarea substanțelor chimice sau a altor materiale sensibile utilizate în dezvoltare și conformitatea cu regulamentele de sănătate și siguranță.

S/4HANA Human Resources oferă funcționalități de bază pentru resurse umane și salarizare, gestionarea timpului și a prezenței și accesul angajaților la datele de resurse umane. Această Linie de Afaceri (LOB) este ușor diferită de celelalte în sensul că modulul SAP Human Capital Management (HCM) funcționează ca o aplicație independentă în afara S/4HANA, la nivel local. 

De fapt, HCM (Gestionarea Capitalului Uman) este o transferare directă din ECC (Enterprise Core Component) și este implementată în afara S/4HANA. Acest lucru se datorează faptului că reglementările europene privind confidențialitatea fac ca pentru mulți clienți SAP să fie dificil să mențină un sistem de HR bazat în cloud. Cei care preferă să aibă o aplicație de HR bazată pe cloud nativă pot alege să integreze SAP SuccessFactors cu S/4HANA.

Hai să discutăm despre dezvoltarea afacerii tale cu

SAP S/4HANA

Programează o întâlnire cu consultanții noștri SAP!

Share this post
Archive
Blogul S
Human resource management from the same application
Find out how you can manage the HR department with Odoo
Cookie settings