Prognoza Gartner pentru tehnologie în 2024 | Sostenia
Blogul S

Prognoza Gartner pentru tehnologie în 2024

2023 a fost un an de referință pentru evoluția tehnologică și e firesc să urmărim cu interes cum vor decurge lucrurile. Am fost cu toții uimiți de tot ce poate să ofere Generative AI și este mai mult decât evident că am văzut abia vârful iceberg-ului. Specialiștii anunță schimbări majore determinate de puterea tehnologiei și ce putem face în aceste condiții este să ne mărim viteza de adaptare ca să să beneficiem din plin de avantajele pe care le oferă digitalizarea, automatizarea, inteligența artificială și machine learning.

Gartner a publicat tendințele pentru 2024 acesta și concluzia este clară: domeniul IT își continuă ascensiunea extrem de rapid! 

Dacă în 2023 rata de creștere acheltuielilor în IT a fost de 3,3%, în 2024 se așteaptă o creștere de 6,8%, adică 5 trilioane de dolari!

Conform Gartner, cheltuielile pentru serviciile IT se vor situa, pentru prima dată, peste cheltuielile pentru serviciile de comunicații în 2024. 

Acest lucru se datorează în mare parte investițiilor întreprinse de companii în proiecte de eficiență și optimizare organizațională. Aceste investiții vor fi cruciale în această perioadă de incertitudine economică. 

2024 va fi anul în care organizațiile vor investi efectiv în planificarea modului de utilizare a GenAI, însă cheltuielile IT vor fi conduse de forțe mai tradiționale, precum rentabilitatea, forța de muncă, și vor fi încetinite de o continuare a oboselii provocate de schimbare.

Până în 2030, se preconizează că fiecare dolar cheltuit în domeniul IT va include o componentă de inteligență artificială (AI).

Chris Howard •  Global Chief of Research at Gartner

2023 a fost un an de referință pentru evoluția tehnologică datorită Generative Ai, în 2024 vom vedea investiții masive în această direcție și începând cu 2025 specialiștii estimează că impactul AI va începe să fie resimțit cu adevărat în mediul de business sau în viața de zi cu zi.

În aceste condiții, adaptabilitatea va fi calitatea esențială pentru companii. 

Dacă până acum nu ați reușit să vă aduceți afacerea la o maturitate digitală, e timpul să apăsați pedala de accelerație. 

În următorii ani, digitalizarea va fi scheletul în funcționarea companiei, ”automatizarea vor fi mușchii, iar AI, creierul", așa cum bine punctează Bobby Patrick, Chief Marketing Officer UiPath.

Pregătește-ți compania pentru schimbările tehnologice care urmează.

Programează o discuție cu specialiștii Sostenia!
 

IA LEGĂTURA CU NOI



Partajați această postare
Arhivează
Blogul S
Cum să obții rezultate maxime și să te încadrezi în bugetul de digitalizare
4 elemente de care să ții cont ca să folosești cu cap fondurile de digitalizare IMM 2023
Cookie settings