VSM - Value Stream Mapping

VSM

Un instrument dezvoltat inițial sub denumirea "Value Added Flow Map" în Japonia, VSM ajută utilizatorii să descopere situația reală a pierderilor din procesele interne.

Află mai multeVSM este o metodă de lucru pentru echipe mixte: clientul și consultanții Sostenia. Întregul proces se bazează pe colaborarea dintre cei care execută efectiv procesul și consultanții Sostenia, dar se recomandă și implicarea membrilor din alte departamente ale companiei, „clienți” sau „furnizori" în acest proces.

Focus pe proces

În echipă, toți ne concentrăm strict asupra procesului și reușim să-l descifrăm cu toate aspectele sale. Evaluăm sau măsurăm timpii, calculăm lungimea totală a proiectului (lead time).

Redesenăm


Păstrăm doar sarcinile care generează valoare adăugată, le distribuim pe roluri și responsabilități, propunem soluții pentru eliminarea erorilor și pierderilor din proiectul inițial.

Identificăm pierderile


Semnalăm tot ce este anormal, inutil, ineficient, fără valoare adăugată, generând erori, întârzieri sau pierderi. Vor exista tot atâtea oportunități de îmbunătățire.                             ​

Digitalizare

Pentru acele optimizări care nu mai pot fi puse în aplicare doar prin reproiectarea procesului, consultantul Sostenia propune soluții de digitalizare care vor duce la saltul calitativ semnificativ căutat. 

Echipa Sostenia vă oferă peste 17 ani de experiență în gestionarea îmbunătățirii continue prin tehnica Kaizen și utilizarea metodei VSM în optimizarea proceselor de afaceri. 

Metodologia VSM

în abordarea proiectelor


Fiecare activitate

Procesul este împărțit în fiecare activitate care este efectuată, distribuită unui rol și unui executant. Pentru fiecare activitate se evaluează timpul operațional necesar executării.


Harta procesului actual

Activitățile din proces sunt plasate în fluxul curent și sunt interconectate astfel încât să avem o imagine a procesului în etape și în ansamblu. Pentru fiecare etapă și pentru întregul proces, se calculează timpul de execuție sau timpul total de execuție.


Harta fluxului de valoare

Echipa reconfigurează procesul, elimină pierderile și recalculează timpul operațional și timpul de desfășurare pentru activități, etape și pentru noul proces în ansamblu.

VSM

înseamnă colaborare

Este genul de interacțiune dintre membrii echipei, care vizează împreună același rezultat: un proces cu o valoare adăugată mai mare.

Ai nevoie de consultanță pentru îmbunătățirea proceselor de business?

Consultanții noștri te pot ajuta să crești productivitatea companiei și să economisești resurse.

Cookie settings