BPM - Maparea proceselor

BPM - Maparea proceselor.

Ceea ce nu poate fi măsurat, nu poate fi îmbunătățit. Este valabil și pentru transformarea proceselor actuale de business.

Remodelarea unui proces de afaceri nu este un scop în sine, ci un instrument necesar pentru a investi în digitalizarea companiei. Pentru a evalua fezabilitatea digitalizării unui proces, este necesar să se măsoare cu precizie cantitatea de resurse implicate și să se stabilească obiectivul pentru noul proces digitalizat.

Investiția trebuie amortizată în maximum 6 luni direct din beneficiul generat. Fie că vorbim despre o scădere a costurilor, fie că vorbim despre o creștere a veniturilor.

Procesul așa cum este

Începem prin a descoperi la nivel de detaliu, procesul așa cum este în prezent, pentru a nu pierde din vedere niciun aspect.

Procesul așa cum va fi

Împreună cu toți cei implicați în proiect, coordonați de consultantul Sostenia, vom regândi procesul așa cum dorim să fie.

Planul de măsuri

Vom stabili și ne vom asuma ceea ce trebuie să facem pentru ca noul proces să îl înlocuiască pe cel vechi cât mai curând posibil.

BPM - pas cu pas


1. Echipa

Adunăm la aceeași masă toți actorii implicați în proces, pe roluri și departamente și pe fiecare etapă a procesului.                                                             


3. Măsurători

Pentru fiecare sarcină măsurăm timpul operațional necesar pentru execuție și timpul total de la început până la sfârșit. În cele din urmă vom ști câte resurse umane și timp consumă procesul așa cum este în prezent.

2. Activități

Punem pe harta procesului fiecare activitate care se desfășoară, o atribuim departamentului sau rolului, o conectăm cu toate celelalte activități din proces.


4. Re-proiectare

În echipă, refacem procesul cu noul său mod de funcționare, cu un nivel îmbunătățit de digitalizare pentru a reduce timpul operațional. Devine obiectivul măsurabil al îmbunătățirii viitoare a procesului.

Maparea proceselor este un efort de echipă.

Un proces transparent este mai ușor de îmbunătățit.


Clienții simt adesea că un proces poate fi îmbunătățit sau digitalizat. 

Ne propunem întotdeauna să mapăm mai întâi procesul, deoarece doar intuiția poate trece cu vederea anumite aspecte. În acest fel vom putea avea o transparență maximă pe fiecare etapă și fiecare activitate din proces, inclusiv măsurarea efortului necesar. 

Cu cât vizibilitatea procesului pe care dorim să o digitalizăm este mai bună, cu atât ne va fi mai clar ce să facem și mai ales cum va arăta viitorul proces.


Un proces mapat

Este mai vizibil, mai transparent si mai ușor de optimizat.

Un proces măsurat

Ne ajută să calculăm eficiența investiției viitoare și să putem realiza o fundație protejată de rentabilitatea investiției (ROI).

Un proces reproiectat

Este un rezultat al muncii în echipă, asumat chiar de cei implicați în executarea procesului.

Un proces digitalizat

Reduce costul executării procesului și permite utilizarea timpului câștigat în alte activități cu valoare adăugată mai mare.

Ești pregătit să vezi cum arată afacerea ta în realitate? Programează o mapare de procese!

Putem analiza împreună un proces și să propunem soluții de optimizare prin digitalizare.

Primul pas

Haideți să alegem împreună un proces care merită mapat pentru o transformare digitală. Ne putem prezenta la sediul dumneavoastră sau într-o întâlnire virtuală.

Propunem un nou proces

Putem forma o echipă care să prezinte spre aprobare un proiect transformat și îmbunătățit, cu un obiectiv asumat și o rentabilitate rapidă a investiției.

Garantăm că vă va plăcea

Dați-ne șansa să vă dovedim expertiza noastră! Vă garantăm că, dacă asumăm o primă provocare și propunem soluția, vor urma și alte procese de îmbunătățire.

Ofertă promoțională

Pentru prima colaborare nu vom percepe niciun cost pentru activitatea de mapare a proceselor. Alegeți un proces, vom veni cu consultanți și împreună vom fundamenta transformarea acelui proces, pe baza rentabilității investiției.

 

Beneficiază GRATUIT de o mapare de proces!

Suntem aici ca să te ajutăm să faci primul pas și îți oferim gratuit maparea unui proces.