Algoritmi decizionali si decizii SMART - SOSTENIA

Decizii

Peste 70% din deciziile luate într-o companie sunt repetitive și pot fi învățate, traduse în algoritmi funcționali și puse la dispoziția celor care au nevoie de astfel de decizii în mod regulat.

Atunci, de ce să-i lăsăm pe subordonați să aștepte o decizie a managerului când pot fi la dispoziția lor în orice moment, exact când au nevoie de astfel de decizii?

Decizii de vânzări


Ce reducere are dreptul să ofere angajatul pentru un anumit client? Ce termen de plată poate oferi? Ce plafon de credit ar putea face pentru un anumit client?

Decizii de control


Într-o analiză de activitate, ce îi spune managerul să facă unui subordonat? Cum îl priviți, cum identificați oportunitățile pentru angajat și cum le comunicați?

Decizii de aprobare


Poate angajatul să facă o anumită cheltuială? În ce măsură și din ce furnizori? Este aprobată o investiție pentru un anumit departament? Poate un manager subordonat să aibă limite de competență diferite față de un alt angajat?

Decizii de suport


Când îi este utilă experiența managerului subordonatului? Când are nevoie acesta din urmă de un superior pentru sprijin în activitatea sa? Cum avem acest sprijin la momentul potrivit?

Toate aceste fluxuri decizionale pot fi în prezent lungi, costisitoare, întârziate sau venite prea tarziu. Marea majoritate a proceselor decizionale se iau în realitate, pe baza unor algortimi, a unor bune practici sau a unor politici de companie. 

În consecință, pot fi replicate într-un sistem automatizat și pus la dispoziția celor care au nevoie de astfel de decizii pentru a-și face cât mai bine activitatea. 

Direct, fără timpi de așteptare și fără costuri nejustificate.

Ce putem face pentru tine ?


Identificarea proceselor decizionale

Analizăm procesele decizionale în funcție de importanța lor și de frecvența cu care sunt necesare în fluxul operațional. Fiecare proces decizional consumă resurse umane și timp și are un impact important asupra afacerii dvs. 

Identificarea algoritmilor decizionali

Găsim cele mai comune metode de analiză și luare a deciziilor, modul și datele pe care se bazează decizia și cele mai bune practici decizionale pe care le transformăm în algoritmi de luare a deciziilor.

Automatizarea proceselor decizionale

Fie în aplicațiile software pe care le utilizați deja sau în unele noi construite de la zero, fie în aplicațiile RPA sau Chatbot, automatizăm procesele decizionale și le punem la dispoziția celor care au nevoie de aceste decizii, la timp.


Vrei ca majoritatea deciziilor din compania ta să fie automatizate și fără costuri inutile?

Contactează-ne și îți vom demonstra că e posibil!

Cookie settings