Cum să obții rezultate maxime și să te încadrezi în bugetul de digitalizare | Sostenia
Blogul S

Cum să obții rezultate maxime și să te încadrezi în bugetul de digitalizare

4 elemente de care să ții cont ca să folosești cu cap fondurile de digitalizare IMM 2023
Dacă te afli printre companiile care au obținut finanțare pentru Digitalizarea IMM-urilor, atunci cu siguranță vrei să te asiguri că investești banii cât mai eficient pentru digitalizarea companiei tale. 

Tentația soluțiilor software este mare: sunt tot mai multe pe piață și fiecare promite avantaje extraordinare.

Cu toate acestea, ai la dispoziție un buget de digitalizare limitat și trebuie să te asiguri că obții rezultate maxime. 

Cum poți să faci asta? Uite 4 aspecte importante de care să ții cont.

1. Răspunde la o întrebare simplă

”Ce ți-ai propus să obții prin digitalizarea companiei?” 

Știm că transformarea digitală a devenit un trend în mediul de business, dar motivele din spatele deciziei sunt de fiecare dată altele. 

Fie că îți dorești să crești calitatea serviciilor pentru clienții tăi, să eficientizezi activitățile companiei sau să îmbunătățești satisfacția angajaților prin eliminarea sarcinilor plictisitoare, este important să clarifici acest aspect. 

Pleacă de la provocările pe care le întâmpină compania în acest moment și de la obiectivele strategice pe care le urmăriți și vei putea să vezi rolul digitalizării în afacerea ta.

Un sfat util: ia-ți alături un partener software cu experiență în analiză de business. Îți va pune întrebările potrivite și te va ajuta să vezi totul în perspectivă.


2. Lucrează doar cu obiective SMART

Nu accepta decât un astfel de plan de digitalizare de la partenerul software cu care lucrezi.

Indiferent că e o investiție de 10K sau 100K de euro, obiectivele măsurabile sunt singura metodă prin care puteți să urmărițiti evoluția proiectului, să faceți ajustările necesare pe parcurs și să vă bucurați de succes la final. 

Ce înseamnă obiective SMART? Simplu! 

Sunt specifice, măsurabile, accesibile, realiste și încadrate în timp

Descoperă Metoda BPM - Business Process Modelling, folosită de Sostenia în proiectele de digitalizare.


3. Alege flexibilitatea

Tehnologia avansează extrem de rapid, iar mediul de business are provocările lui de fiecare dată. De aceea, ai nevoie de o soluție software care să-ți ofere flexibilitate pe toate planurile. 

  • Implementează un soft modular. Digitalizarea stimulează dezvoltarea accelerată a companiei, iar soluția pe care o alegi trebuie să poată susține acest proces, indiferent de nivelul la care ajunge. Un soft modular permite adăugarea treptată de module, în funcție de evoluția afacerii, fără să perturbe activitatea în vreun fel.
  • Integrare facilă cu alte aplicații. Pentru a ține pasul cu tehnologia (așa cum probabil competitorii tăi o fac), soluția implementată trebuie să poată fi conectată ușor cu alte aplicații terțe. 

Transformarea digitală nu se va opri la un singur proiect. Odată ce vei gusta din beneficiile pe care le oferă, va deveni o mentalitate, un mod de abordare a afacerilor.

4. Implică întreaga echipă de la început și alocă timp ședințelor de training

Dincolo de obținerea fondurilor de digitalizare, alegerea celei mai potrivite soluții și implementarea ei, este UTILIZATORUL. 

Cel mai performant soft nu valorează nimic dacă nu este utilizat la capacitate maximă de echipa ta. 

Sau altfel spus...degeaba ai Ferrari dacă limita de viteză e de 40 km/h! :D

Misunea ta, ca manager, este să le amintești oamenilor în permanență de beneficiile pe care ei le vor obține în activitatea zilnică. 


Iar aici lista este lungă: 

  • creșterea performanței
  • eliminarea sarcinilor repetitive, plictisitoare și înlocuirea lor cu unele strategice, creative
  • posibilitatea de a învăța să utilizeze un soft nou și de a obține aptitudini digitale, foarte importante pentru orice angajator
  • îmbunătățirea colaborării între departamente - nu vor mai exista contracte rătăcite, proiecte uitate, termene depășite pentru că va exista vizibilitate și conexiune între sarcini
  • eliminarea muncii dublate (de ex., datele introduse în sistem o singură dată vor putea fi utilizate de nenumărate ori fără a mai pierde timp cu rescrierea lor), sau reducerea erorilor

În al doilea rând, alege un partener de implementare care oferă ședințe de training și suport pentru utilizarea aplicației. Mai mult, asigură-te că angajații participă la aceste ședințe și și-au însușit cunoștințele necesare. 

Tratează cu toată responsabilitatea și implicarea această etapă de proiect pentru că doar așa vei putea să culegi roadele digitalizării. 

BONUS: 5. Alege un partener de implementare de top

Știm că sunt multe companii software care oferă servicii de implementare și probabil e dificil să iei o decizie. 

Iată de ce credem că Sostenia poate fi una dintre cele mai bune alegeri. 

  • Oferim servicii complete, exact ce ai nevoie pentru o implementare eficientă: analiză de business, implementare, dezvoltare software, training și suport;
  • Portofoliu complet de soluții software, care pot acoperi orice nevoie de business: ERP, Roboți Software RPA, ChatBoți Inteligenți, eCommerce, construcție website, Field Service, CRM, TMS, DMS, WS, SKU și altele;
  • Parteneri de top: SAP, Odoo, UiPath, DRUID, ContentSpeed, FieldOS, Clarvision, Inetum, iTrack;
  • Recunoaștere internațională prin premiul Best Starter Europe și nivelul Odoo Odoo Gold Partner atins;
  • Echipă de consultanți certificați, cu peste 17 ani de experiență în domeniul lor.

Descoperă mai multe despre programul de implementare software pentru IMM oferit de Sostenia!


Partajați această postare
Arhivează
Blogul S
6 task-uri consumatoare de timp pe care le poate face Asistentul tău Virtual
Cookie settings