Ce aduce Transformarea Digitală în 2023 | Sostenia
Blogul S
Ce aduce Transformarea Digitală în 2023

Ultimii ani au adus multe schimbări în lumea digitală, iar companiile au beneficiat din plin de avansul tehnologic și s-au bazat din ce în ce mai mult pe soluțiile software. Iar avantajele au fost vizibile pe toate planurile: operațional, în relația cu clienții, cu angajații sau la nivel managerial. 

La începutul lui 2023, mai mult ca niciodată, ne întrebăm cu toții care sunt tendințele în Transformare Digitală pentru mediul de business? 

Eficientizarea resurselor prin automatizare

Automatizarea poate fi cea mai potrivită soluție pentru o companie care își propune optimizarea proceselor, a resurselor și creșterea profitului. 
Cu aproape aceleași resurse, volumul operațional poate crește semnificativ cu ajutorul roboților software. 
Managerii care au înțeles impactul acestor beneficii au ales tehnologia RPA ca să câștige stabilitate într-un mediu fluctuant cum este cel actual, cât și pentru a putea reduce costurile ca să facă față provocărilor economice. 
Mai mult, adoptarea RPA devine o alternativă accesibilă pentru multe companii, iar în viitor, automatizarea va evolua și va oferi din ce în ce mai multe avantaje.
Gartner anticipează că, până în 2024, hiper automatizarea va permite organizațiilor să își reducă costurile operaționale cu 30%.

Stilul de muncă hibrid influențează tehnologia

Perioada pandemică ne-a demonstrat că munca poate fi la fel de eficientă și de acasă, cu avantaje evidente atât pentru angajatori cât și pentru angajați. 
Flexibilitatea stilului de lucru își pune amprenta în cultura organizațională, în modul în care se desfășoară proiectele, în procesul de recrutare și nu în ultimul rând în evoluția noilor soluții software.
Managerii își doresc să aibă la dispoziție soft-uri care să le permită echipelor să colaboreze de la distanță, din diverse locații și de pe orice dispozitiv. 
Astfel, provocarea dezvoltatorilor de tehnologie este de a-și adapta soluțiile astfel încât să le asigure angajaților libertatea de a-și desfășura activitatea de oriunde și în același timp le ofere managerilor control sporit asupra proiectelor.

Managerii au nevoie de soft skills

O altă consecință a stilului de lucru hibrid este faptul că managerii au nevoie de noi aptitudini, care să le permită să-și coordoneze echipele la fel de bine și de la distanță. 
Cu o parte din zile lucrate acasă și o parte la birou, managerii nu mai dispun de aceleași condiții pentru a interacționa cu echipa. De aceea, ei au nevoie să se adapteze, să preia rolul de leader care motivează, inspiră echipa și gestionează corect așteptările.
Mai mult, managerii vor fi nevoiți să găsească instrumentele potrivite pentru măsurarea eficienței și, în consecință, recompensarea rezultatelor de succes pe care le au angajații. 

Recrutarea lanivel global este în creștere

Cu toate că unele companii și-au propus reîntoarcerea la birou, totuși foarte multe au înțeles că le va fi mult mai ușor să atragă talente cu un stil hibrid sau remote de lucru. 
Astfel că, treptat, se vor estompa limitele impuse de localizare.
Digitalizarea le va pune la dispoziție angajatorilor o bază mult mai mare de posibile talente, la nivel internațional. Iar angajații pot beneficia de experiența oferită de companii din orice colț al lumii, avantaje financiare mai bune și un mediu cultural divers. 
Provocarea pentru toți este de a ne dezvolta abilitățile de comunicare, care în acest context trebuie adaptate la un public multi-cultural cu diverse bariere lingvistice. Cu alte cuvinte, ne va ajuta să avem mai multă empatie, să ascultăm activ, să comunicăm mai explicit, mai clar și să fim deschiși. 

În 2023, Transformarea Digitală își pune din ce în ce mai mult amprenta pe evoluția societății. Vedem cum dispar multe bariere și, paradoxal, digitalizarea ne aduce mai aproape unii de alții. Suntem provocați să ne dezvoltăm noi abilități, iar bonusul e că beneficiem de mai mult timp. 
Acum mai mult ca oricând experimentăm beneficiile pe care tehnologia le pune în slujba noastră.
Digitalizarea este pentru oameni și în folosul oamenilor.

Blogul S
Sostenia este Best Starter Europe