MEDIU DE LUCRU | Sostenia

Resursa umană

Cea mai importantă bogăție a oricărei companii, cea mai dificil de obținut, întreținut și dezvoltat, trebuie să fie cea care se află în centrul managementului pentru a asigura un climat și o cultură organizațională orientată spre obținerea performanței.   

Când ne gândim ce procese de afaceri trebuie îmbunătățite și digitalizate, trebuie să facem acest lucru nu numai din perspectiva economiei pentru companie sau a avantajului competitiv pe care îl obținem față de concurenți. La fel de importante sunt și mediul de lucru pentru angajați, clima și cultura organizațională, nivelul de modernitate și cum este percepută digitalizarea de propria echipă.

Asta îi va face să-și dorească să rămână și să performeze în companie în loc să caute în mod activ un alt loc de muncă care să le satisfacă mai bine așteptările.

Ce le cerem angajaților să facă?

Este un criteriu esențial pentru stabilitatea angajaților într-un loc de muncă. Fiecare angajat percepe zilnic importanța și rolul în companie în funcție de ce anume lucrează în acea zi. Cu cât este mai repetitiv, de rutină, fără vizibilitate în companie și fără o valoare adăugată clară, cu atât este mai mare riscul de a părăsi compania.

Cât putem plăti unui angajat pentru a

 introduce date în computer?

Nevoile fiecărui angajat sunt similare, indiferent de importanța muncii pe care o prestează. Toți au nevoie de resurse financiare pentru ei și pentru familiile lor. Cu toate acestea, un angajator nu își va permite să plătească foarte bine un angajat care îndeplinește sarcini simple, dar multe, și pe care clienții angajatorului nu sunt dispuși să-i plătească. Cu toate acestea, acești angajați au așteptări, nevoi și aspirații pentru o situație mai bună.

Prin digitalizare, preluăm aceste tipuri de activități și le transferăm către roboți software, permițând angajaților să își folosească timpul economisit și creativitatea în activități cu valoare adăugată mai mare și mai bine plătite.

Joburi plictisitoare?

Mai aveți activități și procese fără de care nu puteți și cineva trebuie să le facă opt ore pe zi? Categoric da. Este posibil să genereze entuziasm și implicare din partea angajaților? Desigur că nu.

Ce sa fac? Simplu, transformăm și digitalizăm aceste procese, le facem utilizabile de aplicații sau roboți software, ne eliberăm angajații de aceste procese și le oferim șansa de a produce valoare reală pentru companie și pentru ei înșiși.

Migrația personalului

Vrem să păstrăm angajați valoroși în companie, vrem să evităm costurile generate de înlocuirea lor, vrem să folosim angajații doar la proiecte și procese care aduc mai multă valoare în companie. Nu o vom putea face dacă ceea ce le dăm să facă zilnic nu îi motivează și nu le oferă perspective de dezvoltare. Apoi va pleca și vom începe din nou cu anunțuri de recrutare, interviuri, perioade de probă și cu așteptarea că va ajunge la nivelul la care a fost cel pe care l-a înlocuit.