Consultanta Success Fee I Sostenia

Abordarea tip

Success Fee

Fie că vorbim despre un proiect specific, unul global sau unul multianual, suntem dispuși să ne asociem cu clientul nostru și să legăm o parte din costul de implementare cu gradul de realizare a obiectivului propus. 

Mai ales într-o abordare multianuală, avem disponibilitatea de a lega 50% din costul implementării soluției de atingerea obiectivelor. 

În consecință, diminuați riscul pe care noi, la Sostenia, îl preluăm. Este o dovadă a interesului nostru de a dezvolta parteneriate cu clienții care își doresc transformarea digitală a proceselor de afaceri, mai degrabă decât să fim furnizori punctuali sau ocazionali.


Ce înseamnă abordarea în sistem Success Fee?

Viziune asumată

Este necesar ca factorii de decizie și top managementul să considere că transformarea digitală a proceselor de afaceri nu este doar o tendință, ci o necesitate pentru dezvoltarea durabilă a companiei.

Reproiectarea viitorului

Companiile nu rămân neschimbate, deoarece mediul în care operăm este în continuă schimbare. Este necesar să alegeți o proiecție privind viitorul afacerii timp de 3-5 ani și, în consecință, să identificați nevoile de adaptare a procesului.​

Încredere

Probabil că este nevoie de timp. Trebuie mai întâi să derulăm câteva proiecte punctuale sau End-to-End, dar cu siguranță avem nevoie de încredere pentru a începe o colaborare în sistemul Success Fee.

Plan de beneficii

Toată lumea vrea să câștige, acum și mai ales în viitor. Va trebui să fim clari despre câștigurile pe care le vizăm și când vrem să ne bucurăm de aceste beneficii.


 

Viziunea asumată 


Pasul de la ,,nice to have'' la ,,must to have''

Sună simplu, dar nu este. În multe situații, consiliile de administrație au subiecte legate de digitalizare pe agendă, dar de multe ori, acestea nu reprezintă o prioritate. 

Din acest motiv, multe proceduri de digitalizare sunt amânate de la un trimestru la altul, de la un an la altul.

Se întâmplă chiar și cu unele implementări de aplicații software, care nu ajung să contribuie semnificativ în afaceri tocmai pentru că nu li se acordă suficientă atenție. Este ceea ce numim în domeniu „Sindromul Cartaginei”.

Ce este de făcut?

Pur și simplu, prioritizarea optimizării proceselor prin digitalizare pe agenda consiliului de administrație. Cu alte cuvinte, un obiectiv de companie asumat, legat de indicatorii de performanță ai tuturor managerilor din companie.

Planificare anuală sau chiar multi-anuală a resurselor

Fără bugete, obiectivele nu pot funcționa. Dar nevoia de resurse umane și cea de timp sunt mai importante.

De ce? Deoarece tot ceea ce propunem și implementăm va fi însoțit de o fundamentare a investiției, care face clară recuperarea acesteia într-o perioadă optimă de timp. 

În realitate, resursa de timp alocată transformării digitale este cea mai problematică.

Încrederea


Se construiește pas cu pas

Fie că vorbim despre Sostenia sau despre orice alt partener, încrederea se câștigă în timp. Va face diferența între o colaborare constructivă, în care toți membrii echipei rămân concentrați asupra obiectivului sau una în care fiecare parte va găsi scuze și motive pentru care proiectul nu a ieșit nici de data aceasta.

Ce este de facut?

Începem, ca în orice călătorie, cu primul pas. Identificăm un proiect de digitalizare sau un proces de îmbunătățire și verificăm împreună dacă există premisele unui parteneriat pe termen lung și, în consecință, posibilitatea aplicării abordării taxei de succes.


Reproiectarea viitorului


Care este mediul de afaceri în care vom activa peste 5 ani?

Nu este vorba de abilități speciale sau intuiție. De obicei, pentru un orizont de timp de 3 până la 5 ani, obținem studii de piață.

Știm care este tendința resursele umane și ce se întâmplă cu așteptările clienților, știm ce fac concurenții direcți și așa mai departe. 

Întrebarea cea mai importantă este: știm ce vrem să facem cu compania noastră?

Cât de pregătiți suntem?

După ce stabilim direcția companiei, pur și simplu avem nevoie de un plan pentru a alinia viziunea la orizontul de timp ales.


Plan de beneficii


Cât vrem să câștigăm?

Este obligatoriu să aveți acest răspuns. Astfel, vom putea controla productivitatea. 

Vom avea o viziune legată de costul pentru fiecare operațiune de afaceri și vom stabili obiective de cost pentru fiecare serviciu de asistență din companie. 

Comparativ cu situațiile anterioare, vom măsura nivelul beneficiului generat. În concluzie, cât am câștigat.

Când vrem să căștigăm?

Ne oferă vizibilitate asupra momentelor de impact asupra fluxului de numerar și poate influența pozitiv sau negativ acțiunile viitoare de îmbunătățire a proceselor. Beneficiul primei îmbunătățiri trebuie să o alimenteze pe următoarea.

Îți dorești o colaborare în sistemul Success Fee?

Ia legătura cu noi și împreună o vom pune în practică!

Cookie settings